Bij een schietpartij in Verviers heeft de politie 3 vermoedelijke terroristen neergeschoten tijdens een antiterreuractie. Twee van hen zijn zeker dood, de RTBF meldt dat ook de derde verdachte zou zijn omgebracht, maar dat werd later op een persconferentie tegegesproken. Volgens goede bron gaat het om moslimfundamentalisten, die van plan zouden zijn geweest om een aanslag te plegen.

De operatie, in het centrum van Verviers, is nog aan de gang. Enkele straten zijn afgesloten. Rond kwart voor zes vanavond zijn interventietroepen van de federale politie binnengedrongen in een huis in de buurt van het station van Verviers. Er zou een vuurgevecht geweest zijn tussen de politie en enkele moslimfundamentalisten. Getuigen hoorden ook enkele explosies. De omgeving is afgesloten en ambulances zijn ter plaatse. Bewoners worden niet geëvacueerd, maar hen wordt wel aangeraden binnen te blijven.

Anti-terreuracties

Er zijn op verschillende plaatsen in ons land acties tegen moslimfundamentalisten. Zo zijn er huiszoekingen in Molenbeek en in de regio Halle-Vilvoorde. De schietpartij in Verviers heeft niets te maken met de aanslagen in Parijs. Het onderzoek tegen de fundamentalisten in Verviers liep al 2 weken en werd dus voor de aanslagen in Parijs opgestart. Vermoedelijk gaat het om ex-Syriëstrijders.